Android lietotne ceļu locītavu rehabilitācijai - Cīrulnieks, Austris (Latvijas Universitāte, 2016)
Kvalifikācijas darbā ir izstrādāta Android lietotne ceļa locītavu rehabilitācijai. Tā sastāv no divām daļām, kas katra paredzēta savai lietotāju grupai. Pirmā daļa ir paredzēta pacientam, kurš veic rehabilitācijas procesu. Tā komunicē ar iegulto ierīci, kas tiek stiprināta pie pacienta locītavas un ar sensoru palīdzību raida informāciju uz Android ierīci. Tā nodrošina iespēja sekot līdzi vingrinājumu pildīšanas kvalitātei reāllaikā, papildus sūtot datus ārstam. Savukārt otrā daļa ir paredzēta ārstam. Tajā būs iespēja sekot līdzi savu pacientu veselības stāvoklim atveseļošanās laikā, ērti un uzskatāmi pārraugot rehabilitācijas procesu. Izstrādāto lietotņu sistēmas mērķis ir atvieglot rehabilitācijas procesu kā ārstam, tā arī pacientam. Atveseļošanās nereti tiek pārtraukta, kas spēj izraisīt papildus traumas un pasliktināt veselības stāvokli. Pateicoties izstrādātajai Android lietotnei, ārsts spētu nodrošināt pārraugāmu un kvalitatīvu rehabilitācijas procesu, samazinot pacienta traumu iegūšanas risku. Šis process potenciāli spētu uzlabot atveseļošanās programmas.

The qualification work consists of Android application for knee joint rehabilitation. It contains two main parts which both are made for different user groups. The first is made for patients in order to monitor and support their rehabilitation process. It communicates with embedded device which is attached to patients’ knee. The devices transmit information simultaneously to the application. The second is made for doctors. It lets its users keep up with patients’ data and monitor its rehabilitation process. Both applications create a system which eases rehabilitation process for both patient and doctor. Aforementioned process quite often gets interrupted due to additional injuries resulting from mistreatment. One of the systems’ aims is to reduce this injury cause to a minimum with potential for doctors to improve and consummate rehabilitation programmes.
Android application for knee joint rehabilitation
Keywords: Datorzinātne; Android; Rehabilitācija; Datu analīze; Sensori; Lietojumprogramma