Risku vadīšanas procesu pilnveidošana AS SEB banka. - Bērziņa, Santa (Latvijas Universitāte, 2017)
Santa Bērziņa. Maģistra darbs. Risku vadīšanas procesu pilnveidošana AS SEB banka. Latvijas Universitāte., 2017. Maģistra darba mērķis ir veikt risku vadīšanas procesu analīzi un operacionālā riska kontroļu pilnveidošanu AS SEB banka darījumu nodrošināšanas struktūrā. Darba mērķa sasniegšanai tika izvirzīti un veikti šādi uzdevumi: 1.Izpētīti svarīgākie banku sektora riski un to ietekme un banku darbību; 2.Izpētīta risku vadības organizācija AS SEB banka; 3.Analizēta operacionālā riska kontrolēšana un vadība AS SEB banka; 4.Analizēti AS SEB banka Darījumu nodrošināšanas ikdienas darbu kontrolēšanas un atsekošanas rīki; 5.Analizēti Līzinga un tirdzniecības finansēšanas darījumu nodrošināšanas manuālie procesi 6.Izstrādāt risku matrica; 7.Izstrādātas operacionālā riska Izlases pārbaudes. Maģistra darbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmajā nodaļā ir izpētīti banku sektora svarīgākie riski un to vadības teorijas. Otrajā nodaļā ir izpētīta AS SEB banka izaugsme un tās organizatoriskā struktūra. Trešajā nodaļā tiek analizēta risku vadība AS SEB banka un tās galvenie veicamie pasākumi. Ceturtajā nodaļā tiek veikta darījumu nodrošināšanas procesu analīze un izstrādātas Izlases kontroles operacionālā riska vadības pilnveidošanai. Darba nobeigumā ir apkopoti secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi par operacionālā riska vadības jomu un to ietekme uz AS SEB banka finansiālo darbību. Maģistra darba apjoms ir 87 lappuses, tas satur 1 tabulu, 40 attēlus.

Santa Bērziņa. The work of Master. The risk management process improvement at JSC SEB bank. University of Latvia.,2017. The work of Master target is to do risk management process analysis and improvement of operational risk controls AS SEB bank Operation departments. Attainment of target was set and performed the following tasks: 1.Was investigated most important risks and the effects of the banking sector and banking activities; 2.Was investigated risk management organization in JSC SEB bank; 3.Was analyzed operational risk control and management in JSC SEB bank; 4.Was analyzed controlling and tracking tools in Operations departments in JSC SEB bank; 5.Was analyzed manual processes in department of Leasing and trade finance operations; 6.Develop a risk matrix; 7.Develop random check controls of operational risk. In the work of Master are included 4 units. In first unit are explored most of the banking sector risks and their management theory. In second unit is explored JSC SEB bank growth and its organizational structure. In third units is analyzed risk management in JSC SEB bank and its the main measures in risk area. In fourth unit were did process analyze in Operation departments and was investigated risk matrix, process analyze and random checks. In conclusion, were summarized conclusions, as well, were advanced proposals for operational risk management area and their impact on JSC SEB bank financial activities. The work of Master size are 87 pages, it contains 1 table, 40 pictures, 10 attachments and 50 bibliographic sources.
The risk management process improvement at JSC SEB bank.
Keywords: Vadībzinātne; bankas; riski; operacionālais risks; vadība; riska vadība