Bronhiālās astmas izplatības tendences, bērnu vidū ambulatorajā praksē - Lingarte, Ieva (Latvijas Universitāte, 2017)
Ieva Lingarte ir izstrādājusi bakalaura darbu par tēmu: Bronhiālās astmas izplatības tendences, bērnu vidū ambulatorajā praksē. Darba mērķis izpētīt bronhiālās astmas izlpatības tendences bērniem ambulatorajā praksē un pētniecības jautājumu - kādas ir bronhiālās astmas izplatības tendences bērnu vidū ambulatorajā praksē un pētījumā izvirzīta hipotēze - bronhiālās astmas izplatība bērniem ir sezonāls raksturs. Pētījuma realizācijai tiks atlasītas 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. gada ambulatorās pacientu kartes. No 386 ambulatorajām kartēm derēja tikai 50 ambulatorās kartes. Darbs sastāv no divām daļām - teorētiskās un pētnieciskās. Teorētiskā daļa sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tika apskatīta bronhiālā astma bērniem. Otrajā nodaļā tika apskatītas bronhiālās astmas izpausmes un diagnostiskie kritēriji. Trešajā nodaļā tika apskatīts ārstēšana, terapija un novērošana. Ceturtajā nodaļā tika apskatīts bronhiālās astmas izraisošie faktori un preventīvie pasākumi. Pētniecības daļa sastāv no divām nodaļām. Pirmajā nodaļā tika apskatīta pētījuma metodoloģija, otrajā – pētījuma rezultāti un analīze. Pētījumā tika izmantots kvantitatīva pētījuma metode – novērošanas protokols. Ar šīs metodes palīdzību tika noskaidrots un atbildēts uz pētījuma jautājumu - kādas ir bronhiālās astmas izplatības tendences bērnu vidū ambulatorajā praksē. Atslēgas vārdi: bronhiālā astma, bērni, izplatības tendences, alerģija.

Ieva Lingarte has developed a bachelor's work on the subject: asthma prevalence trends among children ambulatory practice. The objective of the work to examine trends in prevalence of asthma in children ambulatory practice and research question - what is asthma prevalence trends among children ambulatory practice and study a - asthma prevalence in children is seasonal. The study will be selected for the sale of 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. annual ambulatory patient cards. From 386 ambulatorajām cards fit only 50 outpatient card. Work consists of two parts - theoretical and research. Theoretical part consists of four chapters. The first chapter focused on asthma in children. The second chapter was dealt with asthma symptoms and diagnostic criteria. The third chapter addressed the treatment, treatment and observation. The fourth chapter addressed the factors leading to asthma and preventative measures. The research component consists of two chapters. The first chapter focused on study methodology, the second – the results of the study and analysis. The study was used for quantitative research method – observation of the Protocol. With this method showed the study and answered the question - what is asthma prevalence trends among children ambulatory practice. Keywords: bronchial asthma, children, trend analysis, an allergy.
Bronchial Asthma Prevalence Trends Among Children Ambulatory Practice
Keywords: Medicīna; Bronhiālā astma; Bērni; Izplatības tendences; Alerģija