Izdzīvošanas inventāra novērtēšanas sistēma - Furgins, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2012)
Izdzīvošanas inventāra novērtēšanas sistēma „Can You Survive?” ir tīmekļa vietne, kas paredzēta, lai ļautu tās lietotājiem pārbaudīt savas zināšanas vai intuitivitāti inventāra sagatavošanai potenciāli dzīvību apdraudošās situācijās, kā arī lai informētu tos par optimālo teorētisko problēmas risinājumu un rīcības plānu konkrētajā situācijā. Reģistrētiem lietotājiem ir iespēja izvēlēties potenciālu situāciju (scenāriju), kurā var tikt apdraudēta viņa dzīvība, sastādīt izdzīvošanu atvieglojošo inventāru no piedāvātajām izvēles iespējām, un sistēma novērtē, cik labu komplektu ir sastādījis lietotājs, kā arī piedāvā iespēju iepazīties ar optimālo inventāra saturu un rīcības plānu konkrētajā situācijā. Papildus šai funkcionalitātei lietotājiem ir iespēja lasīt paziņojumus no lapas administratoriem, kā arī sazināties ar citiem lietotājiem, izmantojot forumu, un nosūtīt ziņojumu administratoriem caur kontaktu formu.

The survival kit rating system „Can You Survive?” is a website that allows its users to test their knowledge in assembling an effective inventory in potentially life-threatening situations, as well as informing them of the optimal theoretical problem solution and course of action in a given situation. Registered users are offered a chance to choose a potential situation (scenario) where their life would be put in danger, assemble an inventory from a list of available choices that would help them to survive, and the system rates the assembled inventory, as well as offering a chance to see the optimal inventory choice and course of action in a given situation. Apart from this functionality, users are able to view news articles written by the page administrators, communicate with other users in the forums, and contact the administrators using a contact form.
Survival kit rating system
Keywords: Datorzinātne