Zinātnieks dzimtenē : (Atmiņas par profesoru Pēteri Šmitu) - Lapiņš, Jānis Eduards (My University, 1929)
Atmiņās J. Lapiņš ieskicē gan savu, gan citu raunēniešu viedokļus par prof. P. Šmitu, piemin citus ievērojamus darbiniekus no Raunas novada, apkārtējo un profesora viedokli par 1905. gada revolūciju Latvijā, Latvijas karoga krāsu, kā arī P. Šmita kundzes publicētajām Ķīnas ceļojuma piezīmēm "Mājas Viesa Mēnešrakstā".
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; valodniecība; mitoloģija; vēsture; Šmits Pēteris; Lapiņš Jānis Eduards (1885-1941); Zālīte Pēteris (1864-1939); Dermanis Vilis (1875-1938); Švābe Arveds; Cimze Jānis (1814-1881); Kalniņš Alfrēds (1879-1951); Krēsliņš Kārlis (1860–1929); Auškāps Jūlijs (1884–1942); Ducmanis Kārlis (1881-1943)