Digitālās paaudzes sevis prezentēšana „Facebook” vietnē: dažādu kultūru pieredze - Rogovenko, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā atšķiras lietošanas un sevis prezentēšanas paradumi Facebook vietnē starp lietotājiem no dažādām valstīm. Darbā ietverta teorija par digitālās paaudzes teorētiskajiem raksturojumiem,par digitālās kultūras identitātes jautājumu un sevis prezentēšanas iespējām Facebook portālā. Darbā tika izmantotas kvalitatīvas un kvantitatīvas metodes: fokusa grupu intervija,aptauja, Facebook profila analīzes un kontentanalīze. Pētījumā tika izmantota pieejamā izlase,tās lielums ir 50 cilvēki – digitālās paaudzes pārstāvji no 18 valstīm. Kā galveno secinājumu var minēt to, ka jaunieši no dažādām valstīm izmanto Facebook vietni sevis prezentēšanai un pastāv kopīgas tendences starp jauniešiem no noteiktām valstīm.

The goal of bachelor‟s thesis is to research patterns of usage and self-presentation on Facebook among young people from different countries. The theoretical part presents literature on digital generation, digital cultures identities and self-presentation opportunities on Facebook. The paper is based on qualitative and quantitative methods: focus groups interviews,surveys, analyses of Facebook profiles and content analysis.Convenience sampling is used in the research; sample size is 50 young people from 18 countries. The main conclusion is that young people from different countries are using Facebook for self-presentation and according to research results there are some common tendencies between people from certain countries.
Self-presentation of digital generation on “Facebook”: experience of different cultures
Keywords: Komunikācijas zinātne; digitālā paaudze; Facebook; sevis prezentēšana; kultūra