Jaunu tetratianaftalēnu atvasinājumu sintēze Ulmaņa tipa reakcijās - Karpicka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2021)
Jaunu tetratianaftalēnu atvasinājumu sintēze Ulmaņa tipa reakcijās. Karpicka D., zinātniskais vadītājs Dr. chem. Šubins K., Maģistra darbs, 57 lappuses, 32 attēli, 3 tabulas, 61 literatūras avoti. Latviešu valodā. Maģistra darbs ir veltīts jaunu tetratianaftalēna kodola saturošu atvasinājumu sintēzei, kas ir saistīti ar tiofēna, acenaftilēna vai benzola gredzenu un var kalpot kā potenciāli metālorganisko ietvaru (MOI) ligandi. Apkopota informācija par Ulmaņa tipa vara katalizētām C-S sametināšanas un Sonogaširas reakcijām, reakcijas mehānismiem un visbiežāk izmantotiem reaģentiem.

Synthesis of new tetrathianaphthalene derivatives by Ullmann-type reaction. Karpicka D., supervisor Dr. chem. Shubin K., Master’s thesis, 57 pages, 32 figures, 3 tables, 61 literature references. In Latvian. Master’s thesis is dedicated to the elaboration of new derivatives with tetrathianaphthalene core, fused with thiophene, acenaphthylene or benzene moieties as potential metal-organic framework (MOF) ligands. The Ullmann-type copper-catalyzed C-S coupling and Sonogashira reactions, their mechanism and scope is provided.
Synthesis of new tetrathianaphthalene derivatives by Ullmann-type reaction
Keywords: Ķīmija; TETRATIANAFTALĒNS; TETRATIAFULVALĒNS; TIOFĒNS; ULMAŅA TIPA REAKCIJA; SONOGAŠIRAS REAKCIJA