Vēstuļu rakstīšanas rituāli raidījumam "Juniors TV" - Kroiča, Marita (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba tēma: „Vēstuļu rakstīšanas rituālu jauniešu raidījums „Juniors TV””, aktualizē ikdienā sastopamu lietu nozīmīgumu – televīzijas pārraižu skatīšanos, vēstuļu rakstīšanu, piedalīšanos rituālos. Darbā tiek apskatīti gan rituāli un to nozīme cilvēka ikdienas dzīvē, gan televīzijas vietu indivīda dienaskārtībā, gan arī pusaudži kā jauni uz izvēlīgi patērētāji, jaunā TV auditorija, kas raksta vēstules televīzijas raidījumam Juniors TV, lai spētu saprast, cik nozīmīgs ir šis process ne tikai raidījuma redakcijai, bet arī pašiem skatītājiem un vēstuļu rakstītājiem. Šī maģistra darba mērķis ir parādīt, kāds ir jauniešu vēstuļu rakstīšanas rituāls, kā tas mainījies, pārejot no pasta uz e-pasta vēstulēm, kā mainās vēstuļu saturs un rakstīšanas stils, ko paši jaunieši par to visu saka. Izvērtējot saņemtās vēstules un pašu rakstītāju intervijas, tiek rasta atbilde uz maģistra darbā izvirzīto problēmjautājumu. Maģistra darbs sastāv no teorētiskās daļas, pētnieciskās daļas un pielikumiem. Atslēgas vārdi: jaunieši, rituāls, auditorija, televīzija, vēstules.

Theme of master is „Rituals of letter writing to the TV broadcast “Juniors TV””. It actualizes importance of common things like watching television, writing letters, taking part in different daily rituals. In this paper you will find information about rituals and their importance in people lives, about television place in people lives, about teenagers as new consumers, as part of the audience. They write letters to the editor “Juniors TV”. It is necessary to understand both sides of this process – how important it is for editorial staff and how important for youth. The aim is to show how rituals of letter writing have changed from common letter to e-mails, how both content of letter and writing style differs and what about that young people think. Taking into account received letters and interviews with writers, hypothesis is found. Master consists of theory, researches and appendixes. Key words: youth, rituals, audience, television, letters.
Rituals of letter writting to the tv broadcast "Juniors TV"
Keywords: Komunikācijas zinātne