Projekts: Uzņēmuma "Randiņā" dibināšana - Birka, Zelma (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī maģistra darba ietvaros tiek pētīts autores izdomāts projekts “Uzņēmuma “Randiņā” dibināšana”. Projekta ietvaros tiek labiekārtota neliela viesu māja, kura piedāvā ģimenēm pavadīt laiku kopā, izbaudot gan netraucētu atpūtu, gan relaksējošu un attīrošus pakalpojumus, gan arī aktīvo atpūtu. Darbā ir novērtēta ideja izveidot nelielu viesu namu, pie jūras, kas piedāvās pirtnieka pakalpojumus, masāžas, velosipēda un slēpju nomu, kā arī orientēšanās aktivitātes, lai piedāvātu pēc iespējas plašāku pakalpojuma klāstu viesiem. Uzņēmums dibināts kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Atrašanās vieta – Salacgrīvas novads, Ainaži, Valdemāra iela 72C. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 20000 EUR, kurus ieguldījuši 3 dibinātāji – 4400 EUR un 6600 EUR naudas izteiksmē, 9000 EUR ieguldījums veikts mantiskā izteiksmē – ietverot pirts ēku 100m3 platībā un zemi 8000m2 platībā. Uzņēmumā strādā 3 valdes locekļi, 2 masieri un 1 strādnieks. Piesaistītais ārējais finansējums ir no bankas – 13000 EUR apmērā ar 6% likmi un nodrošinājumu pirts ēku un zemi uz 3 gadiem. Kā arī Salacgrīvas novada finansējums 2300 EUR apmērā jaunajiem uzņēmējiem. Uzņēmums piedāvās 4 pakalpojuma veidus, kas ietver sevī – pirts īri, pirtnieka pakalpojumus, masiera pakalpojumus, slēpju vai velosipēdu nomu un orientēšanās karti. Darba gaitā veikta nozares un mārketinga apskats un izpēte. Kā arī pilns finanšu plāns 4 gadiem. Apskatot naudas plūsmas pārskatus, peļņas un zaudējuma aprēķinu un bilanci var secināt, ka pirmajā gadā uzņēmums strādā ar zaudējumiem, taču sākot ar otro gadu, vērojama neliela peļņa. Trešajā un ceturtajā darbības gadā, peļņa svārstās ap 10000 EUR. Pēc projekta novērtēšanas, atzīts, ka projektu ir vērts īstenot un tas strādās rentabli jau ar otro darbības gadu. Projekta atmaksāšanās laiks ir 3 gadi 11 mēneši un 20 dienas. Maģistra darbs sastāv no 92 lapām, kas sevī ietver 46 tabulas, 9 attēlus un 8 pielikumus. Atslēgvārdi: viesu nams, ģimene, projekts, projekta novērtēšana, finanšu analīze.

In this Master thesis the author examines her own invented project "The foundation of company "Randiņā"”. The project framework is to create a small family guesthouse that offers families to spend time together in nature enjoying both recreation, relaxation and cleansing services as well as active leisure and sauna. Additionally would be provided massages, bicycle and ski rental as well as orienteering sport activities. The idea is to offer the guest the widest range of services for all of their possible preferences. Legal form of the company is chosen as limited liability company. Legal address - Salacgrivas County, Ainaži, Valdemara street 72C. The share capital of company is estimated at EUR 20000. The investment is made in parts from 2 owners - 6600 EUR and 4400 EUR, but EUR 9 000 is property contribution consisting of a guesthouse 100 m3 and an area of 8000 m2. The company employs - 3 board members and 3 employees (2 masseurs and 1 groundskeeper). The external financing is attracted in the form of loans from the bank that consists of 13000 EUR. The loan interest rate is 6% and the repayment term of 3 years. Loan collateral consists of the owner's sauna house and the land on which it is located. In addition, the financing of the Salacgriva District Council, which is awarded under the competition "Salacgriva Region Financing for Young Entrepreneurs" is attracted. The project involves funding of EUR 2300. The company offers variety of services including - renting a bath complex, renting a sauna services, massages, bike and ski rental as well as an orienteering card. In Master’s thesis made a review about marketing and tourism industry. Also financial plan for 4 years. The Master thesis contains main company accounts - profit and loss account, cash flow and balance sheet. Summing up the data it is concluded that after the first year company has losses, but from 2nd year company works with profit. 3rd and 4th year, company earnings are approximately 10000 EUR. After evaluating the project, it is acknowledged that the project is worth pursuing. The thesis also covers evaluation of the project and has concluded that the project will cover its cost after 3 years, 11 months and 20 days. Master's thesis consists of 92 pages, which include 46 tables, 9 images and 8 annexes. Keywords: guest house, family, project, project evaluation, financial analysis.
Project: The foundation of company "Randiņā"
Keywords: Finanses un kredīts; viesu nams; ģimene; projekts; projekta novērtēšana; finanšu analīze