Cilvēks Tita Lukrēcija Kāra poēmā „Par lietu dabu” - Belovzorova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba Cilvēks Tita Lukrēcija Kāra poēmā „Par lietu dabu” mērķis ir izpētīt cilvēka tēla atklāsmi Tita Lukrēcija Kāra poēmā „Par lietu dabu”. Pētījums ir veltīts tam, lai analizētu, kā autors atklāj cilvēka tēlu savā poēmā. Galvenie pētījuma virzieni, kuri skatīti darbā: Cilvēka saistība ar dabu un dievišķo; Cilvēka funkcionēšana sabiedrībā;Cilvēka individuālā pasaule. Darbs strukturēts četrās nodaļās, pirmā no tām veltīta teorētiskam ieskatam un atklāj filozofiskās pamatnostādnes, kas ietekmējušas Lukrēcija daiļradi. Pārējais darbs veltīts praktiskajam pētījumam. Atslēgvārdi: Lukrēcija poēma „Par lietu dabu”, cilvēka tēls, daba un dievišķais, indivīds un sabiedrība.

The goal of the bachelor paper Human in Titus Lucretius Carus’ Poem „De Rerum Natura” is to investigate the revelation of the human being’s image in the poem „De Rerum Natura” by Titus Lucretius Carus. This investigation is dedicated to the analysis of the way how the author exposes the person’s image in the poem. The main concepts investigated in this paper are:Human’s relations with the nature and divinity; Human’s functioning in the society;The individual world of the human being.This paper is structurized into 4 chapters, first of them is devoted to the theoretical survey and the philosophic guidelines which had an influence on Lucrecia’s creation. The other chapters are dedicated to the practical investigation.Key words: Lucrecia’s poem „De Rerum Natura”, human’s image, the nature and divinit, individual and society.
Human in Titus Lucretius Carus’ Poem „De Rerum Natura”
Keywords: Valodniecība