Grāmatvedības ārpakalpojumu nozare Latvijā un tās novērtējums - Abrams, Oto Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2020)
Problēmas būtība - Arvien lielāku popularitāti uzņēmēju vidū gūst grāmatvedības ārpakalpojumu izmantošana, līdz ar to, arī šī nozare kļūst par nozīmīgāku ekonomikas sastāvdaļu. Pētījuma mērķis - veikt izpēti par grāmatvedības ārpakalpojumu nozari Latvijā, lai pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem sniegtu vērtējumu par nozares darbības nepieciešamību un rezultātiem, kā arī lai sniegtu priekšlikumus un rekomendācijas nozares darbības uzlabošanai un attīstībai. Iegūtie rezultāti – grāmatvedības ārpakalpojumu nozare ir nozīmīga, kā arī tai ir izvirzītas konkrētas atbilstības prasības. Pētījuma rezultātā izstrādāti priekšlikumi konkrētām iestādēm kā uzlabot nozares darbību un kvalifikācijas līmeni. Atslēgas vārdi: grāmatvedības ārpakalpojumi, grāmatvežu kvalifikācija, grāmatvedības prasības, grāmatvežu licencēšana.

The nature of the problem - The use of accounting outsourcing is becoming more popular among entrepreneurs, so this sector is also becoming a more important part of the economy. The purpose of the study - to perform a research on the accounting outsourcing industry in Latvia in order to provide an assessment of the industry; based on the results to provide proposals and recommendations for the improvement and development of the industry. Results obtained - the accounting outsourcing industry is important and has specific compliance requirements. As a result of the research, proposals have been developed for specific institutions on how to improve industry and qualification level of accountants. Key words: accounting outsourcing, qualification of accountants, accounting requirements, licensing of accountants.
Accounting outsourcing industry in Latvia and its assessment
Keywords: Ekonomika; grāmatvedības ārpakalpojumi; grāmatvežu kvalifikācija; grāmatvedības prasības; grāmatvežu licencēšana