Projekts: Apdrošināšanas brokeru sabiedrības SIA "K Insurance Brokers" dibināšana - Čebikina, Karīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba projekta ideja ir izveidot apdrošināšanas brokeru sabiedrību, kas tiks reģistrēta ar nosaukumu SIA “K Insurance Brokers” un veiks savu darbību Latvijā. Projekta idejas galvenais mērķis ir izveidot uzņēmumu, kas sāks gūt peļņu tā saimnieciskās darbības otrajā gadā un kurā ieguldītās investīcijas atmaksāsies ne vēlāk kā 3 gadu laikā pēc tā dibināšanas. Projekta mērķa sasniegšanai veikta 7 nodaļu un 25 apakšnodaļu izstrāde. Uzņēmums tiks dibināts kā “sabiedrību ar ierobežotu atbildību” jeb SIA. Uzņēmuma pamatkapitāls 15 000 euro, kuru naudā apmaksās trīs dibinātāji – 3 000 euro, 6 000 euro un 6 000 euro. Darba ietvaros veikta nozares izpēte, uzņēmuma sniegtā pakalpojuma raksturojums, mārketinga stratēģijas izstrādāšana, kā arī finanšu plāna sastādīšana tuvākajiem trīs uzņēmuma darbības gadiem. Veicot peļņas vai zaudējuma aprēķina plāna, naudas plūsmas pārskata plāna un plānotās bilances analīzi, var secināt, ka pirmajā gadā uzņēmums strādā ar zaudējumiem, taču sākot ar otro uzņēmuma darbības gadu, uzņēmums strādā ar peļņu. Pēc projekta novērtēšanas secināts, ka projektu ir vērts īstenot un tas ir akceptējams, jo dibināmais uzņēmums strādās rentabli jau ar otro darbības gadu, tā NPV ir pozitīva un IRR ir lielāka nekā noteiktā diskonta likme. Projekta atmaksāšanās laiks ir 2 gadi 350 dienas. Darba ietvaros tiek veikta arī uzņēmuma potenciālo risku identificēšana un risku samazināšanas pasākumu izstrāde. Maģistra darba apjoms ir 128 lappuses, kurās ietvertas 25 tabulas, 9 attēli, un 5 pielikumi. Darbā izmantoti 154 literatūras un avotu resursi.

The idea of the project is to create an Insurance Brokerage company that will be registered under the brand name of “K Insurance Brokers” Ltd. and will operate in Latvia. The main objective of the project idea is to create a company that will became profitable in the second year of operation of the company and in which the investment will be paid back no later than three years after its registration. In the framework of Master thesis 7 chapters and 25 subchapters have been made to study objectives related to this project. The company will be established as a “Limited Liability Company” or Ltd. The company's share capital is 15 000 euros, which will be paid by the three founders – 3 000 euros, 6 000 euros and 6 000 euros. Within the framework of the Master thesis, study of industry has been carried out, the company’s operations and the services characterization is provided, the development of a marketing strategy has been carried out, and drawing up a financial plan for the next three years of operation. When analyzing the profit and loss statement, cash flow statement and planned balance sheet it can be concluded that in the first year the company is working at a loss, but starting from the second year of the company is working on a profit. After evaluating the project, it is concluded that the project is worth to accept because the company will be profitable already in the second year of operation, its NPV is positive and the IRR is higher than the fixed discount rate. Project payback period is 2 years 350 days. The Master thesis also includes identifying the company's potential risks and developing risk-reduction measures. Master thesis consists of 128 pages including 25 tables, 9 figures and 5 annexes. Master thesis includes 154 literature sources.
Project: Establishment of the Insurance Brokerage company "K Insurance Brokers" Ltd.
Keywords: Finanses un kredīts; apdrošināšanas brokeru sabiedrība; apdrošināšanas brokeris; komisija; finanšu plāns; analīze