Rīgas dzīvokļu tirgus attīstības analīze - Kunga, Linda (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Rīgas dzīvokļu tirgus attīstības analīze”. Darba mērķis ir, izpētot dzīvokļu tirgu Rīgā, noteikt faktorus, kas ietekmē pieprasījuma, piedāvājuma un cenu izmaiņas, prognozēt turpmāko tirgus attīstību, kā arī veikt secinājumus un priekšlikumus turpmākajai tirgus attīstībai. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā nodaļā tiek analizēta teorētiskā informācija par nekustamā īpašuma jēdzienu, vērtēšanas metodēm, kā arī galvenajiem tirgus ietekmējošiem faktoriem. Darba otrajā daļā analizēti statistiskie dati par Rīgas dzīvokļu piedāvājumu, cenu izmaiņām, kā arī hipotekārā kredīta apjomu un likmēm. Trešajā daļā tiek novērtēts, kā varētu attīstīties dzīvokļu tirgus Rīgā. Darba beigās tiek izvirzīti secinājumi par tirgus attīstību un izvirzīti priekšlikumi tā uzlabošanai Rīgā.

The theme of the Bachelor’s thesis is “Analysis of apartment market in Riga”. The aim of the Bachelor’s thesis is to determine the factors that influence demand, supply and price changes, to predict future market development and to draw conclusions and proposals for future market development. The Bachelor’s thesis consists of three parts. The first part is dedicated for analysing the theoretical information on real estate concepts, evaluation methods, as well as the key factors influencing the market. The second part of the work analyses the statistical data on housing demand, supply, price changes, as well as the amount and interest rates of mortgage loans. The third part will assess how the apartment market in Riga could develop. At the end of the work, the author has provided her conclusions about the development of the market, as well as suggestions for apartment market enhancement.
Analysis of apartment market in Riga
Keywords: Ekonomika; Dzīvokļu tirgus; Nekustamā īpašuma tirgus; Hipotekārais kredīts; Pieprasījums; Piedāvājums