Bēgļu un patvēruma politika Latvijā salīdzinājumā ar attiecīgo integrācijas programmu Lietuvā - Birule, Guna (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma: „Bēgļu un patvēruma politika Latvijā salīdzinājumā ar attiecīgo integrācijas programmu Lietuvā”. Latvijā patvēruma meklētāju jautājuma aktualitāte tikai pieaugs un, lai vienkāršotu patvēruma meklētāju integrāciju sabiedrībā, nepieciešama integrācijas programma, kas nodrošinātu bēgļu un patvēruma meklētāju veiksmīgāku integrāciju Latvijas sabiedrībā. Maģistra darba mērķis ir izpētīt Latvijas patvēruma politikas situāciju un bēgļu integrācijas programmu Lietuvā, kā arī izstrādāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai Latvijā. Darba gaitā izpētīts patvēruma meklētāju un bēgļu aizsardzības tiesiskais regulējums un Eiropas vienotā patvēruma sistēma, Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu statistisko datu analīze, un integrācijas programmas posmi un tās darbība Lietuvā. Atslēgas vārdi: Patvēruma meklētājs, bēglis, persona, kurai piešķirts alternatīvais statuss, integrācijas programma

The theme of the master's thesis is „ Refugee and asylum policy in Latvia compared to the relevant integration program in Lithuania". Latvia, the issue of asylum seekers actuality only grow and to simplify the integration of asylum seekers in society, the need to ensure the integration programm for refugees and asylum seekers to successful integration of Latvian society. The aim of the thesis is to study Latvian asylum policy and refugee integration program for refugees in Lithuania, and to develop proposals to improve the situation in Latvia. Studied the asylum seeker and refugee protection legal framework and the Common European Asylum System, Latvian and other countries of the European Union statistical data analysis, integration phase of the program and its activities in Lithuania. Key words: Asylum seeker, refugee, persons granted alternative status, integration programs
Refugee and asylum policy in Latvia compared to the relevant integration program in Lithuania
Keywords: Vadībzinātne