Nodokļu sistēma Latvijā, tās ietekme uz ārvalstu investīciju piesaisti. Pasaules pieredze - Pestova, Diana (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbs bakalaura grāda ekonomikā iegūšanai “Nodokļu sistēma Latvijā, tās ietekme uz ārvalstu investīciju piesaisti. Pasaules pieredze”. Lai pievērstu investoru uzmanību valstij, nepieciešams nodrošināt investīcijām labvēlīgu klimatu, tai skaitā nodokļu sistēmu. Darbā autors izpētīs, vai Latvijas nodokļu sistēmai ir ietekme uz ārvalstu investīciju piesaisti. Darba pētījuma mērķis: izpētīt Latvijas nodokļu sistēmu, identificēt Latvijas nodokļu sistēmas problēmas ārvalstu investīciju piesaistē un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Lai sasniegtu šo mērķi, bija izvirzīti sekojošie uzdevumi: •Izpētīt nodokļu tiesisko regulējumu •Izpētīt un salīdzināt nodokļu sistēmas citās valstīs •Analizēt faktorus, kuri ietekmē investīciju piesaisti •Izpētīt investīciju pieplūduma statistiku Iegūtie rezultāti ir apkopoti secinājumu daļā. Atslēgvardi: nodoklis, investīcijas, investors, rezidents, sistēma.

Thesis for obtaining bachelor’s degree in economics “Latvian tax system, it’s influence on investment attraction. World experience.” To attract attention of investors to the country, it is necessary to provide favorable climate for investments, including tax system. During the thesis, author will explore if tax system has an impact on foreign investment attraction. The purpose of thesis is to explore Latvian tax system, identify problems of Latvian tax system in attraction of foreign investments and to develop proposals for it’s improvement. The objectives for achieving goal of the Thesis: •To study the legislation •To study and compare tax systems in other countries •To analize factors, that affect the attraction of investments. •To analize statistics of foreign investments. The obtaines results are summarized in the conclusion section, Tags: tax, investments, investors, resident, system
Latvian tax system, it's influence on investment attraction. World experience
Keywords: Ekonomika; nodoklis; investicijas; investors; rezidents; sistēma