Pumpura eposa „Lāčplēsis” sieviešu tēli internetā - Kārkliņa, Inga (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā ir apskatīts, kā A.Pumpura (1841. – 1902.) eposa „Lāčplēsis” sieviešu tēli parādās interneta resursos un kādas izmaiņas uz tēlu semiotisko lauku atstājusi kā interneta vide, tā arī internetā par pieejamiem padarītie teksti. Darba mērķu sasniegšanai veikts statistisks pētījums par meklētājservera atgrieztiem rezultātiem. Darbs organizēts 5 nodaļās, no kurām pirmajās trīs tiek aprakstīta interneta vide un tās saskarsme ar literatūru, kā arī tiek aprakstīti A.Pumpura sieviešu tēli. 4.un 5.nodaļas ir plašākās un sniedz, pirmkārt, statistikas datus par tēliem internetā, un, otrkārt, analizē kontekstus, kuros tēli parādās, kā arī izseko tēlu semiotisko lauku maiņām. Atslēgas vārdi: A.Pumpurs, „Lāčplēsis”, sieviešu tēli, internets, semiotika.

The bachelor’s work depicts how female characters of A.Pumpurs` (1841 – 1902) epic “Lāčplēsis” appear in the internet and how both the internet environment and texts made available through the internet have affected the semiotic fields of the characters. For the purposes of the work a statistical research was carried out processing the results returned by the search engine. Work is organized in 5 parts, from which the first three concentrate on the description of the internet environment and it’s interrelation with literature and also describe the female characters of A.Pumpurs` epic “Lāčplēsis”. The 4th and 5th chapters are of a larger scale as they, on the hand, present statistical data and on the other hand, analyses of the female characters in different contexts is given. Key words: A.Pumpurs, “Lāčplēsis”, female characters, internet, semiotics.
Female Characters of Andrejs Pumpurs` Epic "Lāčplēsis" in the Internet
Keywords: Filoloģija