3-4.gadīgu bērnu valodas attīstība vizuālajā mākslā - Silova, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba nosaukums: 3-4.gadīgu bērnu valodas attīstība vizuālajā mākslā. Kvalifikācijas darba mērķis: Izpētīt 3-4. gadīgu bērnu valodas attīstību vizuālajā mākslā. Kvalifikācijas darba uzdevumi: 1.Izpētīt, aprakstīt un analizēt bērnu valodas attīstību 3-4.gadu vecumā. 2.Izpētīt un analizēt vispārējo valodas attīstību. 3.Izpētīt un analizēt valodas attīstību vizuālajā mākslā. Kvalifikācijas darba pētīšanas metodes – 1.Teorētiskās literatūras analīze; 2.Pedagoģiskā izmēģinājuma darbība; 3.Pedagoģiskais vērojums; 4.Intervijas. Kvalifikācijas darba struktūra: Darbs sastāv no 3 nodaļām un 3 apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā sniegts apraksts par 3-4.g.v. bērnu valodas attīstību, vispārējo valodas attīstību. Otrajā nodaļā veidots apraksts par vizuālās mākslas pirmsskolas saturu, par valodas attīstību vizuālajā mākslā un pedagoģiskā procesa organizēšanu. Trešājā nodaļā veikts pētījums. Kvalifikācijas darba pilnais apjoms ir 53 lpp, attēlu skaits – 21, tabulu skaits – 3, pielikumu skaits – 6, literatūras un avotu skaits – 33.

Qualification work title: Development of the language of 3-4 years old children in the visual arts. Qualification work goal: Explore the development of the language of 3-4 years old children in the visual arts. Qualification work tasks: Analyze the development of children's language at the age of 3-4. To find out the conditions of the organization of visual arts promoting the development of children's language of 3-4 years. Practically examine and analyze the development of language in visual arts. Qualification work research methods: 1.Analysis of theoretical literature; 2.Pedagogical trial operation; 3.Pedagogical observation; 4.Interviews. Qualification work structure: The work consists of 3 chapters and 3 sub-chapters. The first chapter gives a description of the 3-4 years old children development of the general language. The second chapter contains a description of the content of the pre-school visual art, on the development of the language in visual arts and the organization of the pedagogical process. The third chapter have a research. The qualification work have 53 pages, the number of pictures - 21, the number of tables - 3, the number of annexes - 6, the number of literature and sources - 33.
Development of the language of 3-4 years old children in the visual arts
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; 3 - 4. gadīgu; Bērnu; Valodas; Attīstība; Vizuālajā mākslā