Rokas antropometrijas ietekme uz soda metiena precizitāti - Ozols, Olafs (Latvijas Universitāte, 2024)
Basketbols ir vispusīgs komandas sporta veids, kur ir jāprot darīt vairākas lietas vienlaicīgi un to ietekmē arī ķermeņa antropometrija. Bakalaura darba pētījuma mērķis ir izpētīt vai roku antropometrija ietekmē soda metienu precizitāti analizējot un apskatot rakstus un pētījumus, veikt antropometriskos mērījumus un izdarīt secinājumus par iegūtajiem rezultātiem. Iegūtie rezultāti liecina, ka ar īsāku roku izvērsumu soda metiena precizitāte ir augstāka, nekā ar garāku roku izvērsumu, tomēr ir tendences, kas ietekmē precizitāti un metiena tehniku. Darba struktūra: darbs sastāv no ievada, divām nodaļām, desmit apakšnodaļām, rezultātiem un secinājumiem. Darba apjoms: 43 lapas puses un tas ietver 19 attēlus un 34 literatūras avotus.

Basketball is a exhaustive team sport where you need to be able to do several things at once and it is also influenced by body anthropometry. The purpose of the bachelor’s thesis is investigate whether hand anthropometry affect the accuracy of basketball free throw by analyzing and viewing articles and studies, to make anthropometric measurements and draw conclusions about the results obtained. The results show that with shorter wingspan the accuracy of basketball free throw is higher than with a longer wingspan unfold. However, there are trends that affect accuracy and shooting technique. Work structure: The work consists of and introduction, two chapters, ten subsections, results and conclusions. The volume of the work: 43 pages, and includes 19 images and 34 literary sources.
Effect of arm anthropometry on basketball free throw shot.
Keywords: Sporta zinātne; Basketbols; Soda metieni; Antropometrija; Mešana; Pētnieciskā darbība