Rakstura audzināšanas ietvars skolām - The Jubilee Centre for Character and Virtues, University of Birmingham; Trad. Fernandez Gonzalez, Manuel J. (University of Birmingham, Jubilee Centre for Character and Virtues, 2017)
“Rakstura audzināšanas ietvars skolām” izskaidro, kas ir rakstura audzināšana un kāpēc tā ir svarīga. Ietvars aicina visas skolas skaidri norādīt, kā tās sekmē skolēnu rakstura attīstību. Tas ietver ‘Rakstura sastāvdaļas’: intelektuālos, morālos, pilsoniskos un darbības tikumus, kas darbojas kopā, lai attīstītu ‘praktiskās gudrības’ meta-tikumu. Tas ietver arī “Morālās attīstīšanas neoaristotelisko modeli”, kas attēlo iespējamos ceļus uz tikumisko dzīvi, izceļot agrīnas audzināšanas ģimenē nozīmi. Ietvars skolu apsvēršanai piedāvā rakstura audzināšanas perspektīvu, nevis gatavu rakstura audzināšanas projektu. Kaut arī tā ir izstrādāta skolu un skolotāju valodā, tā ir elastīga un piemērojama visiem cilvēkiem, organizācijām un institūcijām, kas cenšas noskaidrot savu attieksmi pret rakstura attīstību.
A Framework for Character Education in Schools
Keywords: Rakstura audzināšana; tikums; raksturs; vērtības; morālā audzināšana; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Pedagogical work