Separātisko partiju piederība partiju ģimenēm, “Jaunās Flāmu alianses”, “Sinn Féin”, “Junts per Catalunya” piemēri - Muižnieks, Ričards (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba tēma ir “Separātisko partiju piederība partiju ģimenēm, “Jaunās Flāmu alianses”, “Sinn Féin”, “Junts per Catalunya” piemēri”. Darba mērķis ir izpētīt separātisko partiju “Jaunās Flāmu alianse”, “Sinn Féin” un “Junts per Catalunya” piederību partiju ģimenēm. Darba teorija apskata partiju ģimeņu jēdzienu, partiju ģimeņu iedalījumu, kā arī metodes, kā noskaidrot partijas ģimenisko piederību. Empīriskajā daļā tiek veikta “Jaunā Flāmu alianse”, “Sinn Féin” un “Junts per Catalunya” piederības partiju ģimenēm noteikšana, izmantojot dažādas partiju ģimeņu iedalīšanas metodes. Darba autors secina, ka partija “Jaunās Flāmu alianse” pieder pie etnisko/nacionālistu partiju ģimenes, partija “Sinn Féin” – pie sociāldemokrātisko partiju ģimenes, savukārt partijas “Junts per Catalunya” piederību konkrētai partiju ģimenei neizdevās noskaidrot.

The subject of this thesis is “Separatist party belonging to party families, the examples of “New Flemish Alliance”,” Sinn Fein”,”Junts per Catalunya”. The objective of the thesis is to find out the party family belonging of the separatist parties “New Flemish Alliance”,” Sinn Fein” and ”Junts per Catalunya”. The theoretical section of this work explores the concept of party families, how they are grouped together and how to find out the party family to which a party belongs. The empirical section consists of identifying the party families for the parties “New Flemish Alliance”,” Sinn Fein”,”Junts per Catalunya” by using different methods of organizing parties in to party families. The author finds that the party “New Flemish Alliance” belongs to the ethnic/nationalist party family, the party “Sinn Féin” to the social democratic party family, however the party family belonging of ”Junts per Catalunya” could not be identified.
Separatist party belonging to party families, the examples of “New Flemish Alliance”,”Sinn Fein”,”Junts per Catalunya
Keywords: Politikas zinātne; “Partiju ģimene”; “separātisms”; “kontentanalīze”; “ideoloģija”