Latvijas banku nozares analīze un attīstības tendences. - Grāvīte, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Latvijas banku nozares analīze un attīstības tendences”. Darba mērķis ir veikt Latvijas banku nozares analīzi un prognozēt tās attīstības tendences līdz 2023. gadam. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi tika izpētīta teorētiskā informācija par banku nozari un tās raksturojošiem rādītājiem un darbā izmantotajām prognozēšanas metodēm. Tika Izpētīts un analizēts Latvijas banku nozares pašreizējais stāvoklis un 8 lielākās Latvijas teritorijā darbojošās bankas. Kā arī veiktas nozares galveno attīstības rādītāju prognozes. Darbs sastāv no 79 lapām un tajā ir iekļautas 7 formulas, 7 attēli, 8 shēmas, 39 tabulas un 4 pielikumi.

The subject of the bachelor thesis is „Analysis and developement trends of the banking sector in Latvia”. The thesis was developed with an aim to analyze the banking sector in Latvia and to forecast developement trends until 2023. In order to achieve the objective, the theoretical information on the banking sector and the characteristics of it, and the forecasting methods used in the work were researched. The present state of the banking sector in Latvija and the 8 largest banks operating in Latvia were explored and analyzed. The forecasts of the main development indicators of the sector were carried out. Thesis consists of 79 pages, 7 formulas, 7 pictures, 8 schemes, 39 graphs and 4 attachments.
Analysis and developement trends of the banking sector in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; komercbankas; banku nozare; finanšu tirgus; prognozēšana; nozares attīstība