Servisa plānotāja algoritmi - Kumerdanks, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2009)
Daudzos servisos, kas apkalpo cilvēkus, rodas nepieciešamība plānot savu laiku – veikt klientu pasūtītos darbus pēc noteikta principa un nosacījumiem. Bieži rodas vajadzība iegūto informāciju uzkrāt un saglabāt pēc tam apstrādājamā formā, kā arī būtu lietderīgi, ja sistēma nodrošinātu plānošanas automatizāciju. Tāpēc darbā ir apskatīti varianti, kuri varētu minētās lietas atrisināt, un kā piemērotākais risinājums tika izvēlēts datorprogramma - servisa plānotājs. Tika apskatīti jau esošie plānotāji un dots to salīdzinājums, kur tika vērtēts to atbilstība servisa prasībām. Darbā arī tika izstrādāts jauns servisa plānotājs, kurš atbilst visām darbā izvirzītajām prasībām, iekļaujot jau esošo plānotāju darbības principus, gan arī specifiskās servisa prasības.

There is need to plan their time and to serve customers after certain principles and conditions in the lot of services, which attend people. Frequently there is need to collect all this information and to save it in the reusable form. It would be very preferable if system could automate this entire new job planning process. For that reason author looks different variants in written work, which could solve listed points. Service scheduler was chosen as most suitable solution. Already existing schedulers were examined and given their comparison. The comparison tests how existing schedulers correspond with service demands. The new service scheduler was developed, which satisfy all pointed out problems in written work. The service includes workings of already existing schedulers and specific service demands.
Algorithms Of Service Schedule
Keywords: Datorzinātne