Testa datu ģenerēšana un scenāriju analīze prēmijas aprēķināšanas rīkam - Lipšāns, Emīls (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt testa datu ģenerēšanas un scenāriju analīzes metodes, lai noteiktu piemērotāko veidu, kā ieviest šo funkcionalitāti apdrošināšanas sistēmas prēmijas aprēķināšanas rīkā. Šo mērķi sasniegsim, balstoties uz zinātniskās literatūras pētījumu un novērtējumu. Pēc izpētes posma tiks veikta programmatūras izstrāde, kas ļaus sistēmas izstrādātājiem ģenerēt testa datus vairākiem sistēmas produktiem un analizēt dažādu formulu iespējamos scenārijus. Izstrādātā programmatūra uzlabos sistēmas izmaiņu efektivitāti un veicinās sistēmas stabilitāti un drošību.

The goal of this bachelor's thesis is to explore methods for test data generation and scenario analysis to determine the most suitable way to implement this functionality in an insurance system's premium calculation tool. This objective will be achieved based on a review and evaluation of scientific literature. Following the research phase, software development will be carried out to enable platform developers to generate test data for various platform products and analyze potential scenarios of different formulas. This software will optimize the efficiency of platform changes and enhance the system's stability and security.
Test data generation and scenario analysis for the premium calculation tool
Keywords: Datorzinātne; Testa datu ģenerēšana; Scenāriju analīze; .NET; Prēmijas aprēķināšana