Redzes pārbaudes kabineta izmēra ietekme uz pacienta redzes asuma noteikšanas precizitāti - Rumjanceva, Ilona (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 28 lapaspusēm. Tas satur 4 tabulas, 17 attēlus un atsauces uz 19 literatūras avotiem. Darba mērķis bija novērtēt redzes pārbaudes kabineta izmēra ietekmi uz pacienta redzes asuma noteikšanas precizitāti. Pētījuma pirmajā daļā tika izvērtēti vairāki optometristu kabineti, nosakot to parametru atbilstību redzes asuma pārbaudei. Pētījuma otrajā daļā piedalījās 20 dalībnieki (18-40 g.; izvērtētas 40 acis), kuriem noteica redzes asumu 6 attālumos, izmantojot FrACT programmu. Rezultāti parādīja, ka pacienta attālums līdz ekrānam optometristu kabinetos ir no 1,75 m līdz 4,40 m. Redzes asums mazākos attālumos tiek pārvērtēts pazeminātas redzes gadījumā.

The Bachelor thesis is written in Latvian on 28 pages. It contains 4 tables, 17 images, and 19 references. The aim of the work was to detect the effect of eye examination room size on the patient's visual acuity assessment accuracy. In the first part of the study, the examination rooms were examined to evaluate their correspondence to the visual acuity evaluation requirements. In the second part of the study, visual acuity of 20 participants (18-40 y. o.; evaluated 40 eyes) was evaluated at 6 distances using FrACT program. The results demonstrated that the distance between patient and screen varies from 1,75 m and 4,40 m in various examination rooms. Visual acuity is overestimated in smaller distances in cases with decreased visual acuity.
The effect of eye examination room size on the patient's visual acuity assessment accuracy
Keywords: Fizika; redzes asums; optometrista kabinets; optotipu izmērs; apgaismojums