Industriālo iekārtu praktiskā programmēšana – AVR 8 bitu mikrokontrolieri - Rulle, Aija (Latvijas Universitāte, 2009)
Firma „Global Automation Systems” nodarbojas ne tikai ar programmatūras izstrādi, bet arī ar aparatūras izstrādi un tāpēc ir nepieciešams izstrādāt programmatūru(Datoru programmas, procedūras un ar tām saistītā dokumentācija un dati, kas nepieciešami datoru sistēmas darbībai) un programmaparatūru(Programmatūra vai dati, kas ierakstīti pastāvīgai lietošanai dažāda tipa lasāmatmiņās un veido nedalāmu programmatūras un aparatūras apvienojumu). Tāpēc šajā kvalifikācijas darbā tiek veidots protokols uz STK500 platformas ar Atmel 128 mikroprocesoru un interfeiss(Funkciju kopa, kas nodrošina datu apmaiņu starp divām ierīcēm) tika veidots WxWidget vidē, kas atbalsta GCC kompilatoru un tas ļauj šo programmatūru un programmaparatūru darbināt uz dažādām operētājsistēmām.

Company „Global Automation Systems” is dealing not only with production of software but also with production of hardware and this is why it is important to elaborate software (computer programs, procedures and documentation and data related to them necessary to operation of computer system) and firmware (software or data registered for a constant use in different type of flash memories and form indivisible combination of software and hardware). Therefore this qualification work elaborates a protocol on STK500 platform with Atmel 128 microprocessor and interface (a set of functions which ensures exchange of data between two devices) was formed in WxWidget which supports GCC compiler and this permits working with this software and hardware on different operating systems.
Practical programming of industrial devices – AVR 8-bit MCU's
Keywords: Datorzinātne