Ar nestriktām metrikām ģenerētas parastās un daudzvērtīgās topoloģijas - Buliņa, Ingrīda (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir aplūkotas klasiskās un nestriktās metrikas jēdziens, to piemēri un shēma, pēc kuras tiek ģenerēta topoloģija. Tiek pierādīts, ka ar dažādām nestriktām metrikām tiek ģenerēta viena un tā pati topoloģija, un meklēts risinājums, lai iegūtās topoloģijas būtu dažādas. Tādēļ tiek ieviests jauns daudzvērtīgu topoloģiju jēdziens un daudzvērtīgas pirms-topoloģijas.

In this work, we look at classical and fuzzy metrics, examples and schemes after witch topology is generated. We show that with different fuzzy metrics the same topology is generated and we search for solution to get different topologies. For that many valuated topology and many valuated pseudo-topology concept is introduced.
Some clasical and many valued topologies generated by fuzzy metrics
Keywords: Matemātika