Kriminālprocesa dalībnieku ar speciālajām zināšanām darbības tiesiskais regulējums kriminālprocesā - Jansone, Monika (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs „Kriminālprocesa dalībnieku ar speciālajām zināšanām darbības tiesiskais regulējums kriminālprocesā” sniedz iespēju iepazīties ar dažādiem kriminālprocesa dalībniekiem, kuru darbību veikšanai ir nepieciešamas speciālas zināšanas. Maģistra darba mērķis ir izpētīt juridisko literatūru, analizēt tiesu praksi un aplūkot ārvalstu normatīvo regulējumu, kas attiecas uz kriminālprocesa dalībniekiem ar speciālajām zināšanām, kuriem ir tiesības piedalīties kriminālprocesa darbību veikšanā. Maģistra darba uzdevums ir izpētīt kriminālprocesa dalībnieku ar speciālajām zināšanām jēdzienu, darbības regulējumu un nozīmi kriminālprocesa darbību veikšanā. Pētījuma rezultātā autore sniedz secinājumus un priekšlikumus apzināto problēmu risināšanai.

Master´s Paper "Legal Regulation in Criminal Procedure of the Activities of Criminal Procedure Participants with Special Knowledge" offers acquaintance with diverse criminal procedure participants whose activities require some special knowledge. The Target of the Master´s Paper is to study legal literature, analyse legal practice and research foreign legal regulations in connection with criminal procedure participants with special knowledge who are eligible to participate in criminal procedure activities. The task of the Master´s Paper includes a research of the concept of criminal procedure participants with special knowledge, activity regulation and their role in criminal procedure activities. In the result of the research, the Author offers conclusions and suggestions for solution of the identified problems. Key words: criminal procedure, criminal procedure participants, procedural regulation, special knowledge.
Legal Regulation in Criminal Procedure of the Activities of Criminal Procedure Participants with Special Knowledge
Keywords: Juridiskā zinātne; kriminālprocess; kriminālprocesa dalībnieki; procesuālais regulējums; speciālās zināšanas