Diosmīna medikamentu aprite trīs aptiekās un venotonisko medikamentu salīdzinājuma apskats - Pirogova, Santa (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma – „ Diosmīna medikamentu aprite trijās aptiekās un venotonisko medikamentu salīdzinājuma apskats”. Tēmas aktualitāti nosaka sabiedrībā aizvien pieaugošais kāju vēnu saslimšanu biežums. Darba mērķis ir noskaidrot, kādi medikamenti ir reģistrēti lietošanai Latvijas Republikā un veikt to aprites apskatu. Pētniecības uzdevumi –piedalīties ārstu flebologu intervijā, veikt pētījumu A, B, C atvērta tipa aptiekās un salīdzināt pārdošanas kritērijus un analizēt iegūtos rezultātus, kā arī izdarīt secinājumus, piemēram, uzzinot, ka pastāv spēcīgs sezonalitātes faktors šo medikamentu pārdošanā. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka visvairāk tiek pirkts medikaments Detralex 500 mg, neskatoties, ka tā dienas izmaksas vēnu ārstēšanai ir visaugstsākās, t.i., 0,66 €/ diennaktī, salīdzinot ar Flabien1000 mg, kura diennakts ieteiktās devas izmaksa ir 0,43 €.

Bachelor’s thesis – „Comparison of diosmin containing medications and review on venotonic medication”. Theme is topical due to rise in number of leg vein illnesses in the society. The purpose of the study is to research on venotonic medication available in Republic of Latvia and to do comparison on venotonic medications. The goals for the paper are: carry out an analysis of relevant literature, make an interview phlebologist, carry out research in A, B, C open type pharmacy about diosmin medication sells, gather and analyse the findings and make a conclusion for example it was found that there is strong season impact on sells of diosmin medication. It was also found that most expensive Detralex 500 mg (0,66€ per daily amout) was most popular comparing with Flabien 1000mg (0,43€ per daily amout).
Comparison of diosmin containing medications and review on venotonic medication
Keywords: Farmācija; diosmīns; vēnas; mikronizācija; venotonisks