F. Dostojevska „Noziegums un sods” Māras Ķimeles inscenējumā. - Nordmane, Oksana (Latvijas Universitāte, 2014)
Šajā darba pētīts Jaunā Rīgas Teātra režisores Māras Ķimeles inscenējums pēc Fjodora Dostojevska romāna “Noziegums un sods”. Maģistra darba autore nonāk pie secinājuma, ka arvien populārāka kļūst mūsdienu latviešu režisoru pievēršanās krievu klasiskajai literatūrai. Darba izpētes priekšmets ir Fjodora Dostojevska romāns “Noziegums un sods” un Jaunā Rīgas Teātra uzveduma scenārijs. Šis maģistra darbs ir aktuāls un rosina interesi tiem pētniekiem, kuri nodarbojas ar klasiskās literatūras inscenējumu problēmām.

In this work author analyses the New Riga Theater staging by Mara Kimele Fyodor Dostoevsky's "Crime and Punishment". The author comes to the conclusion that is becoming increasingly popular in modern Latvian director focusing on Russian classical literature. Work concentrated on a Fyodor Dostoevsky's novel "Crime and Punishment" and on performance by the New Riga Theatre. Author think that the topical and encourages interest to researchers who are engaged in classic literature staging problems.
The Dramatization of Māra Ķimele of the Novel “Crime and Punishment” by F.M. Dostoyevsky.
Keywords: Filoloģija