Politiskā nacionālisma iezīmes Latvijas politisko partiju programmās, no 6. līdz 9.Saeimai - Ķuze, Aija (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba „Politiskā nacionālisma iezīmes Latvijas politisko partiju un to apvienību programmās; no 6. līdz 9. Saeimai” mērķis ir aplūkot, kuras no politiskā nacionālisma vērtībām parādās Latvijas politisko partiju priekšvēlēšanu programmās. Darba sākumā izvirzīta hipotēze – „Latvijas politisko partiju un to apvienību priekšvēlēšanu programmas satur politiskā nacionālisma iezīmes bez stabila ideoloģiska pamatojuma”. Darba struktūru veido: teorētiskā darba daļa, kas satur galveno darbā aplūkoto jautājumu apskatu, un empīriskā daļa, kurā tiek analizētas politiskā nacionālisma iezīmes Latvijas politisko partiju priekšvēlēšanu programmās. Galvenais darba secinājums ir tāds, ka politiskā nacionālisma iezīmes priekšvēlēšanu programmās parādās tikai kā atsevišķi elementi, un tas netiek izvirzīts par ideoloģisku pamatu politiskajām partijām. Hipotēze tiek apstiprināta.

Main aim of bachelor research “The Features of Political Nationalism in the Programs of Political Parties from 6th to 9th Saeima in Latvia.” is to examine which of values of political nationalism are shown in preelection programs of political parties in Latvia Hypothesis is given in the beginning of my research : “Preelection programs of political parties of Latvia contains features of political nationalism, but without stable ideological arguments”. Main structure of the research consists of two parts - Theoretical part (retains overview of the main issue of the research) and practical part (analyses features of political nationalism in preelectional programs of political parties in Latvia). In the ending it is concluded that features of political nationalism are presented only as separated elements. Political nationalism is not settled up as ideological base and hypothesis of my research has been approved.
The Features of Political Nationalism in the Programms of Political Parties from 6th to 9th Saeima in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)