Kriņģeļu dzimtas atmiņu stāsti par 1949.gada izsūtīšanu - Balabanova, Sandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats – „Kriņģeļu dzimtas atmiņu stāsti par 1949.gada izsūtīšanu”. Iecavas bibliotēkā ir pieejams ļoti maz informācijas un nav neviena atmiņu stāsta par 1949. gadā notikušajām deportācijām, tādēļ pētījuma mērķis ir paplašināt pieejamās informācijas klāstu par 1949. gada deportācijām, sniedzot ieskatu Iecavas iedzīvotāju dzīves pieredzē ar atmiņu stāstiem, kā arī radīt paliekošu vērtību nākamajām paaudzēm. Darba tapšanas laikā tika intervētas trīs Kriņģeļu dzimtas māsas. Pētījuma laikā tika iegūtas arī vēstules, kuras tika analizētas kopā ar intervijām. Rezultātā tika iegūta informācija par 1949. gada deportācijām uz Sibīriju, dzīvi svešumā, atgriešanos mājās un īsas autoru biogrāfijas. Atslēgas vārdi: deportācijas, mutvārdu vēsture, Kriņģeļu dzimta, sociālā atmiņa, sociālais kapitāls.

The theme of bachelor paper is „ Kringelu family memory stories about deportations of 1949”. In Iecavas library there are no enough information about deportations of 1949 , that’s why my research purpose is to expand available information about deportations of 1949 and to provide idea into those people experience – memory stories. Also to create lasting value for the next generations. During this work there were interviewed three sisters of Kringelu family. During this work I received letters, which were analyzed together with interviews. In the result was obtained information about 1949 years deportations to Siberia, life in deportation, coming back home and short biographies of these three sisters and there mother. Key words: deportations, oral history, Kringelu family, social memory, social capital.
Kringelu family memory stories about deportation of 1949
Keywords: Bibliotēkzinātne