Reemigrācijas naratīvi ziņu portālos “lsm.lv”, “delfi.lv” un “tvnet.lv” (2013. gada janvāris – 2017. gada aprīlis) - Jemeļjanova, Dinija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba "Reemigrācijas naratīvi ziņu portālos “lsm.lv”, “delfi.lv” un “tvnet.lv” (2013. gada janvāris – 2017. gada aprīlis)" mērķis ir noteikt, kādus naratīvus par reemigrāciju veido vadošie interneta ziņu portāli Latvijā un noskaidrot, vai šajos medijos tie ir atšķirīgi, atsevišķi analizējot sabiedriskajā un komercmedijos iekļautos naratīvus. Darba teorētiskā daļā skaidrota naratīva teorija un aprakstīts naraloģijas pielietojums ziņu žurnālistikas pētīšanā, aprakstīta arī tiešsaistes, sabiedriskā un komercmediju specifika. Metodoloģijas daļas ietvaru veido kvantitatīvās kontentanalīzes, naratīva analīzes un daļēji strukturētās intervijas metožu raksturojums. Savukārt emipīrisko daļu veido pētījums, kas sastāv no datu naratīvu analīzes no interneta ziņu portālu "lsm.lv", "delfi.lv" un "tvnet.lv" publikācijām par reemigrāciju. To papildina veikto četru interviju rezultātu raksturojums. Darbu noslēdz secinājumi un pielikumi.

The aim of bachelor's work "Narratives of Remigration in news portals "lsm.lv", "delfi.lv" and "tvnet.lv" (January 2013 - April 2017)”, is to determine of what consists narratives about return migration in leading Internet news portals in Latvia, and to analyze whether they are different, media are different. The theoretical part explains the narrative theory and narratology in news journalism , describes an online, public specifics, also explaines return migration policy development in Latvia. Methodology part frames quantitative content analysis, narrative analysis and semi-structured interview method. The work ends with conclusions and annex.
Narratives of Remigration in news portals “lsm.lv”, “delfi.lv” and “tvnet.lv” (January 2013 – April 2017)
Keywords: Komunikācijas zinātne; naratīva teorija; reemigrācija; Greimsa aktantu modelis; sabiedriskie mediji; komercmediji