Rakstīšanas un runāšanas prasmju attīstība vācu valodas kā svešvalodas stundās - Mackeviča, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba virsraksts ir „Rakstīšanas un runāšanas prasmju attīstīšana svešvalodas stundās”. Darba mērķis ir uzlabot skolēnu spējas publiski runāt prezentējot prezentāciju par izvēlētu augstskolu, kā arī uzlabot skolēnu rakstīšanas spējas. Darba uzdevumi ir izveidot prezentāciju par kādu augstskolu no Šveices, Vācijas vai Austrijas augstskolām, kā arī uzrakstīt motivācijas vēstuli kādai no augstskolām, kur vēlas studēt. Veikt vārdu gramatisko kļūdu analīzi, kā arī veikt visu iegūto datu apstrādi un analīzi. Darba gaitā tiks veikts pētījums, kurā tiks izpētītas jauniešu spējas aizstāvēt prezentāciju, kā arī tiks analizētas skolēnu gramatiskās kļūdas, pamatojoties uz motivācijas vēstuli. Darba gaitā tiks izdarīti secinājumi balstoties uz pētījumu. Darbs izstrādāts Latvijas Universitātē no 2023.gada februāra līdz 2023.gada jūnijam.

The subject of the Bachelor's paper is "Development of writing and speaking skills in DaF lessons". The aim of the bachelor thesis is to improve the students' speaking skills by presenting a selected university and to improve the students' writing skills. The tasks consist of creating a presentation about a university in Switzerland, Germany or Austria, as well as writing a letter of motivation to one of the universities where the student would like to study. Carrying out the analysis of grammatical mistakes of words, as well as carrying out the processing and analysis of all data obtained. As part of the thesis, a study is carried out on the basis of a letter of motivation to check the skills of defending a presentation and to analyze grammatical mistakes of the students. At the end of the work, the conclusions made during the work are made. The work was developed at the University of Latvia from February 2023 to June 2023. Keywords: Skills, writing skills, speaking skills, DaF lessons, presentation, letter.
Development of writing and speaking skills in German as a foreign language class
Keywords: Valodniecība; prasmes; rakstīšanas prasmes; runāšanas prasmes; vēstule; prezentacija