Sociālo mediju ietekmētāju nozīme digitālajā mārketingā - Bilal, Muhammad (Latvijas Universitāte, 2021)
Šī pētījuma mērķis ir izprast sociālo mediju ietekmētāju nozīmi digitālā mārketinga produktos un pakalpojumos mūsdienu pasaulē. Apkopojiet atbilstošas zināšanas par sociālo mediju mārketingu un ietekmētājiem, kā arī sociālo mediju ietekmētāju lomu dažādu zīmolu un pakalpojumu veiksmīgā mārketingā. Izpētiet sociālo mediju ietekmētāju lomu zīmola attīstībā klientu interesēs. Sagatavotā aptauja galvenokārt sastāv no 15 jautājumiem ar atbilžu variantiem. Visi jautājumi tika izstrādāti, izmantojot kvantitatīvās analīzes metodes. Mans galvenais mērķis, veidojot anketu, ir efektīvi apkopot atsauksmes. Šīs analīzes pierāda, ka sociālo mediju ietekmētājiem ir milzīga ietekme uz mūsdienu tirgu, īpaši jaunās paaudzes interešu lokā. Pētījums parāda, ka sociālo mediju ietekmētājam ir nozīmīga loma mārketinga stratēģijas veidošanā. Lielākā daļa uzņēmumu augsto izmaksu dēļ nevar atļauties to izmantot savā mārketingā. Sociālo ietekmētāju loma var mainīties atbilstoši viņu popularitātes līmenim sabiedrībā. Makro ietekmētāji vai slavenību ietekmētāji ar lielu skaitu sekotāju pārsniedz divreiz lielākos ietekmētājus attiecībā uz peļņas gūšanu no uzņēmumiem.

The aim of this study is to understand the significance of social media influencers in digital marketing products and services in world today. Collect pertinent knowledge on social media marketing and influencers, as well as the role of social media influencers on successfully marketing various brands and services examine investigate the role of social media influencers in brand development in the interest of the customers. The prepared survey primarily consists of 15 multiple-choice questions. All questions were developed using quantitative analysis techniques. My key goal in creating a questionnaire is to effectively collect feedback. These analyses prove that social media influencers have the huge influence on the today’s market specially in the circle of interest of young generation. Research illustrates that social media influencer plays significant role in construction of marketing strategy. Most companies can't afford themselves to apply it in own marketing because of high cost. Social influencer's role can be varied in accordance with the level of their popularity amid society. Macro influencers or celebrity influencers with massive numbers of followers outstrip twice micro influencer in terms of profit taking from companies.
The significance of social media influencers in digital marketing
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Social Media Influencers; Digital Marketing; Macro influencers; Micro influencers; Celebrity