Ziepniekkalna (Rīga) dzīves vides kvalitātes vērtējums, izmantojot Olborgas saistības - Skrastiņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā „Ziepniekkalna (Rīga) dzīves vides kvalitātes vērtējums, izmantojot Olborgas saistības” ir veikts pētījums par Ziepniekkalna dzīvojamā rajona dzīves vides kvalitāti, izmantojot Olborgas saistību 5. saistību grupu, kas nosaka ilgtspējīgu un racionālu teritorijas plānošanu un izmantošanu. Literatūras apskata sadaļā ir aplūkots ilgtspējīgas attīstības jēdziens un tā ieviešanas politika, kā arī raksturota Olborgas procesa attīstība Latvijā un Eiropā. Pētījumā tiek definēta Ziepniekkalna izpētes teritorija un veikta tās inventarizācija. Balstoties uz Olborgas saistību 5. saistību grupu novērtēta teritorijas un apbūves attīstības situācija, noskaidrots iedzīvotāju viedoklis par dzīves vides kvalitāti un izvērtēti Rīgas plānošanas dokumenti, pret kuriem veikts rīcību novērtējums Ziepniekkalna kontekstā. Maģistra darba kopējais apjoms ir 70 datorsalikuma lappuses. Darbā ir iekļautas 3 tabulas, 39 attēli un 6 pielikumi, kas paskaidro un ilustrē pētījuma saturu. Atslēgas vārdi: Olborgas saistības, ilgtspējīga attīstība, teritorijas plānošana un izmantošana, lielmēroga dzīvojamie rajoni.

In the Master theses "Living environment quality assessment using the Aalborg Commitments" has done a study on Ziepniekkalna residential district habitat quality through the Aalborg commitments 5th liabilities for a sustainable and rational land-use planning and use. Literature review section has dealt with the concept of sustainable development and implementing policies, as well as describing the Aalborg Process Development in the Latvia and Europe. The study is defined Ziepniekkalna research area and carried out its inventory. Based on the Aalborg commitments 5th liabilities valued situation of the territory and building development, found the population's view of the living environment, quality and evaluation of the Riga planning documents against which has done behaviour assessment of the Ziepniekkalns residential district. Master The total volume is 70 pages of computer. The paper includes 3 tables, 39 figures and 6 appendices, which explain and illustrate the content of the study. Keywords: Aalborg commitments for sustainable development, territorial planning and the use of large-scale residential areas.
Living Environment Quality Assessment using the Aalborg Commitments in Ziepniekkalns (Riga)
Keywords: Vides zinātne