Lasītāja lietotnes izstrāde ar ChatGPT lietojumprogrammas saskarnes integrāciju - Studers, Sandis Ludvigs (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darbā “Lasītāja lietotnes izstrāde ar ChatGPT lietojumprogrammas saskarnes integrāciju” tiek izstrādāta Android mobilā lietotne, kas spēj atrast un attēlot lietotāja ierīcē esošos EPUB formāta dokumentus. Šajos dokumentos lietotājs var atlasīt atsevišķus teksta fragmentus un saņemt papildus informāciju vai paskaidrojumu par tiem no ChatGPT tērzēšanas robota, lietotnei izmantojot ChatGPT lietojumprogrammas saskarni. Darba gaitā tiek izstrādāta uz MVVM arhitektūras balstīta lietotne, kas iekļauj risinājumus EPUB dokumentu atrašanai lietotāja ierīcē, šo dokumentu pareizai apstrādāšanai un attēlošanai un savienojumam ar ChatGPT lietojumprogrammas saskarni. Darbā tiek apskatītas mākslīgā intelekta sniegto atbilžu konfigurācijas iespējas ar pielāgotas uzvednes radīšanu un temperatūras parametra regulēšanu. Atslēgvārdi: mobilā lietotne, Android, ChatGPT, EPUB

The master’s thesis “Development of a reader application with integrated ChatGPT API” concerns the development of an Android mobile application that is capable of finding and displaying EPUB format files located on the user’s device. Within those documents the user can select separate text passages and receive extra information or explanation concerning them from ChatGPT chatbot through the usage of ChatGPT application programming interface. The work details the development of an application based on MVVM architecture. It includes solutions for finding EPUB documents on user’s device, for parsing and displaying those documents and for establishing connection with ChatGPT API. The work also discusses the possibilities of configuring the response received from ChatGPT by creating a custom prompt and modifying the temperature parameter. Keywords: mobile application, Android, ChatGPT, EPUB
Development of a reader application with integrated ChatGPT API
Keywords: Datorzinātne; mobilā lietotne; Android; ChatGPT; EPUB