Bauskas novada Gailīšu pagasta Norvēģijas valdības divpusēja finanšu instrumenta atbalstītā projekta "Uzņēmējdarbības aktivitātes veicināšana Zemgales reģiona pierobežas teritorijās" izvērtējums - Kalniņa, Līva (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba mērķis ir uz teorētisko un praktisko materiālu pamata veikt Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības aktivitātes veicināšana Zemgales reģiona pierobežas teritorijās” aktivitāšu kvantitatīvo rezultātu analīzi, salīdzināt analīzes rezultātus ar projekta uzstādītajiem, sākotnējiem mērķiem, kā arī novērtēt turpmākās šādu līdzīgu projektu ieviešanas iespējas. Pētījumu veido trīs daļas. 1. nodaļā tiek apskatīta uzņēmējdarbības attīstības nepieciešamība, atbalsta mehānismi un gan Latvijas, gan Eiropas Savienības atbalsts uzņēmējdarbībai un redzējums tās attīstībai. 2. nodaļā detalizēti tiek izpētīts EEZ un Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments, bet noslēguma nodaļā tiek pētīts projekts “Uzņēmējdarbības aktivitātes veicināšana Zemgales reģiona pierobežas teritorijās”. Pētījuma rezultātā tika izvērtēta projekta mērķu sasniegšana un projekta devums reģionam un vietējiem iedzīvotājiem. Bakalaura darba apjoms ir 73 lapaspuses, tajā ietverti 15 attēlu, 3 tabulas un 2 pielikumi.

The purpose of the this work is to analyze the quantitative results of the project “Promotion of Entrepreneurship in Zemgale Region Border Areas” supported by the Norwegian government bilateral financial instrument on the basis of theoretical and practical materials, compare the analysis results with the project's initial goals, as well as assess future implementation opportunities. The study consists of three parts. Chapter 1 discusses the need for business development, support mechanisms and both Latvian and European Union support for business and a vision for its development. Chapter 2 examines in detail the EEA and bilateral financial instrument of Norwegian government, while the final chapter examines the project “Promotion of Entrepreneurial Activity in the Border Areas of the Zemgale Region”. As a result of the research, the achievement of the project objectives and the project's contribution to the region and local residents were evaluated. The volume of the bachelor's thesis is 73 pages, it includes 15 figures, 3 tables and 2 appendices.
The evaluation of Norwegian government supported two-sided financial mechanism project “Promotion of entrepreneurship activity in Zemgale region borderline areas”in Bauska county Gailisu parish
Keywords: Ekonomika; biznesa inkubatori; atbalsts uzņēmējdarbībai; pierobežas teritorijas; Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments