Latvijas akvakultūra globālās akvakultūras kontekstā un zivju audzēšanas kompleksa AS „Nagļi ” attīstības perspektīvas pēc konkrēta investīcijas projekta piemēra - Ņemeņonoks, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2014)
Šajā bakalaura darbā ir analizēta Latvijas akvakultūras nozare un tajā nodarbināto produktivitāte pasaules akvakultūras nozares kontekstā, izpētīts šīs nozares konkurētspējas celšanas determinantu esamība Latvijā caur Portera „dubultā dimanta" prizmu un produktivitātes celšanas potenciāls uz konkrētā Latvijas tradicionālā akvakultūras uzņēmuma piemēra. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīta M.E Portera konkurētspējas teorija un „dubulta dimanta modelis. Aprakstīts darbaspēka produktivitātes jēdziens. Otrajā nodaļā ir apskatīta pasaules akvakultūras industrija. Izanalizētas šīs nozares tendences. Trešajā nodaļā ir apskatīta Latvijas akvakultūras nozare, tās produktivitāte. Nozare ir izanalizēta caur M.E.Portera „dubulta dimanta" prizmu. Izanalizēta AS „Nagļi" situācija. Darbā ir 72 lapas ar 9 tabulām un 6 attēliem.

This bachelor thesis provides analysis of Latvian aquaculture industry and its productivity per capita in the context of global aquaculture, investigates presence of determinants for obtaining competitive advantage of the sector in Latvia through Porter‘s double diamond model, identifies potential for productivity growth of particular Latvian aquaculture company "Nagli" in the case study. Thesis consists of three parts. First part covers Porter‘s competitiveness theory, his double diamond model and concept of productivity of workforce in particular. Second part covers general characteristics and trends of global aquaculture. Third part covers Latvian aquaculture sector, provides analysis of the sector using Porter‘s model, and examines the case study of aquaculture enterprise "Nagli". Thesis consists of 72 pages, 9 tables and 6 figures.
Latvian aquaculture in the context of global aquaculture and Fish Breeding Complex ISC „Nagli ” Development Prospects on
Keywords: Vadībzinātne