Nestandarta uzdevumu komplekts stereometrijā - Zeļenkeviča, Marina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Nestandarta uzdevumu komplekts stereometrijā” ir domāts kā atbalsta materiāls gan matemātikas skolotājiem, gan skolēniem. Nestandarta uzdevumi ir noderīgi skolotājiem, kuri grib sniegt skolēniem iespēju padziļināt zināšanas stereometrijā, attīstīt radošo un telpisko domāšanu. Nestandarta uzdevumi ir atrodami matemātikas žurnālos. Daudziem no tiem ir nepilni atrisinājumi vai dotas tikai atbildes. Dažiem no šiem uzdevumiem trūkst vizuāla materiāla. Autors nolēma izveidot komplektu, kurā būtu iekļauti uzdevumi ar detalizētiem atrisinājumiem, papildināti ar zīmējumiem. Darbā ir 78 lapaspuses, trīs pielikumi un 51 attēls. Atslēgas vārdi: stereometrija, telpiskā domāšana, radošums.

Bachelor thesis „Set of non-standard exercises in stereometry" is intended as support material for both mathematics teachers and pupils. Non-standard exercises are needed for teachers who want to give pupils a chance to deepen knowledge of stereometry, develop creative and spatial thinking. Non-standard exercises can be found in mathematics magazines. Many of them have incomplete solutions or given only answers. Some of them have not enough visual material. Author decided to make a set where would be included exercises with detailed solutions, supplemented with drawings. There are 78 pages, three applications and 51 pictures in thesis. Keywords: stereometry, spatial thinking, creativity.
Set of non-standard exercises in stereometry
Keywords: Pedagoģija