Psihoemocionālie faktori māsām slimnīcā neatliekamās palīdzības nodaļā - Kravcovs, Eduards (Latvijas Universitāte, 2014)
Mēs dzīvojam laikā, kad notiek straujas pārmaiņas. Laikam līdzi mainās arī darba apstākļi. Mūsu dienām ir raksturīga informācijas pārpilnība, pārāk intensīvs darbs (14 un vairāk stundu diennaktī), atkarība no datoriem, muskuļu un skeleta slimības. Darbs kļūst intensīvāks, tas prasa maksimālu uzmanību un koncentrēšanos, tādēļ jārūpējas par darba atbilstību strādājošā fiziskajām un garīgajām spējām, psihosociālo un organizatorisko jautājumu risināšanu (3). Darba izvelēta tēma: ’’ Psihoemocionālie faktori māsām slimnīca neatliekamās palīdzības nodaļā ’’. Darba tika izvirzīts pētniecības jautājums noskaidrot kuri psihoemocionālie riska faktori ir visbūtiskākie māsām slimnīca neatliekamās palīdzības nodaļā. Tēmas aktualitāti nosaka nelabvēlīgie apstākļi medicīnā, saistīti ar slikto valsts finansējumu. Radusies vesela virkne dažādu negatīvo faktoru un apstākļu kas būtiski ietekmē veselības aprūpes procesu un rada papildus emocionālo spriedzi un pārslodzi uz medicīnas personālu. L-

We live at a time of rapid change. The times are changing and working conditions . Our days are characterized by an abundance of information , low-level job (14 hours or more a day ) , dependence on computers , musculoskeletal disorders . Work becomes more intense , it requires maximum attention and concentration , so take care of the worker's employment with the physical and mental abilities, psychosocial and organizational issues ( 3 ) . The theme chosen for the work : '' Psychoemotional factors sisters hospital in the emergency department .'' Working out in the research question to find out that psycho-emotional risk factors are particularly relevant hospital nurses in the emergency department . Topicality is determined by unfavorable conditions in medicine, linked to poor public funding. An a whole range of negative factors and circumstances that significantly affect the health care process and creates additional stress and emotional overload for the medical staff. Thus, the autho
The psycho-emocional factors in the emergency department of Hospital
Keywords: Medicīna