Sievietes ikdienības tēls žurnāla "Lilit" materiālos: pragmatiskais aspekts . - Kelehsašvili, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
: Diāna Kelehsašvili Sievietes ikdienības tēls žurnāla "Lilit" materiālos: pragmatiskais aspekts. Maģistra darbs. – Rīga, 2016. – 60 lpp. Pētījums veltīts mediju diskursa analīzei. Autora uzmanības centrā-mūsdienu sievietes tēls, kurš modelē glancēto sieviešu žurnālu. Pētījums balstīts uz ikdienišķo bāzes konceptu lingvo-pragmatisko analīzi. Pētījuma mērķis – Latvijas iedzīvotāju vērtību un interešu atklāšana. Pētījuma materiāls-publikācijas žurnālā "Lilit" par ēdienu un apģērbu. Darbs ieteicams filologiem, žurnālistiem, dzimtes pētniekiem, kā arī visiem, kas interesējas par mediju "glancēto" žurnālu darbību. Atslēgvārds: ikdienība, koncepts, sieviete, medija, "glancētie" žurnāli.

: Diana Kelehsashvili The Image of Women Everyday Routine in the Journal "Lilit": The Pragmatic Aspect. Master's work. – Riga, 2016. – 60 p. This study researches media discourses. The author focuses on the image of the modern woman, which simulates the female glossy magazine. The study is based on the linguistic and pragmatic analysis of the basic concepts of women everyday life. The aim of the research is identification of the interest and values of the women that are living in Latvia. Literature that has been reviewed is mainly articles about the food and clothing from popular magazine «Lilit". Research can be recommended to the philologists, journalists, gender researchers and to anyone that is interested in the "glossy" media activities. Tags: daily, concept, woman, mass media, "glossy" magazines.
The Image of Women Everyday Routine in the Journal "Lilit": The Pragmatic Aspect.
Keywords: Filoloģija; ikdienība; koncepts; sieviete; medija