Pašapkalpošanās prasmju sekmēšana jaunākā pirmsskolas vecuma bērniem - Beitāne, Ingūna (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore kā pētījuma objektu izvēlējās pašapkalpošanās prasmes pedagoģiskajā procesā. Pētījuma mērķis ir teorētiski izzināt un praktiski vērtēt pašapkalpošanās sekmēšanas iespējas 3 - 4 gadīgiem bērniem pirmsskolas iestādē. Mērķa izpildes iespējamībai tika izvirzīta hipotēze: bērnu pašapkalpošanās pilnveidosies, ja skolotājs: izzinās bērnu attīstības un pašapkalpošanāss prasmju likumsakarības, izmantos vingrinājumus un rotaļas pašapkalpošanās prasmju sekmēšanai. Pētījuma uzdevumi: izzināt teorētiskās atziņas par dažādiem darba veidiem pirmsskolā, akcentējot pašapkalpošanās prasmes raksturot pieaugušo <-> bērnu sadarbību pašapkalpošanās prasmju apguvē vērtēt bērnu pašapkalpošanās prasmju īstenošanos vingrinājumu un rotaļu ietekmē. Pētījuma bāze: Rīgas X pirmsskolas izglītības iestāde, 20 bērni 3 - 4 gadu vecumā. Pētījums tika veikts no 2018. gada novembra līdz 2019. gada aprīlim. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 daļām, secinājumiem, literatūras saraksta, priekšlikumiem, pielikumiem. Bakalaura darbs izstrādāts uz 74 lappusēm, darbā ievietoti 8 attēli, 8 tabulas, 6 pielikumi, izmantoti 64 informācijas avoti.

The author of the research, as a research object, chose the self-help skills within the pedagogical process. Goal of research is to study theoretically and to evaluate in practice the possibilities of the facilitation of 3-4years olds’ self-help skills at a preschool institution. The following hypothesis was advanced for the fulfilment of goal: the children’s self-help will improve, if the teacher will: study the regularities of children’s development and self-help skills, use exercises and plays for the facilitation of self-help skills. Research objectives: to study theoretical conclusions regarding different types of work at preschool, emphasizing the self-help skills, to describe the adults↔children cooperation within the process of the acquisition of self-help skills. to evaluate the manifestation of children’s self-help skills under the influence of exercises and plays. Research base: Riga Preschool Education Institution X, 20 children at the age of 3-4. The research was performed from November 2018 till April 2019. The Bachelor’s Thesis consists of an introduction, 3 parts, conclusions, bibliography, proposals, annexes. The Bachelor’s Thesis has been developed on 74 pages; there are 8 figures, 8 tables, 6 annexes included into the Thesis; there are 64 information sources used.
he Development of Self Care Skills in Youngest Presohoolers
Keywords: Skolas pedagoģija; PIRMSSKOLAS VECUMS; PAŠAPKALPOŠANĀS PRASMES; VINGRINĀJUMI UN ROTAĻAS; PIEAUGUŠIE; SADARBĪBA