Inflācijas un bezdarba matemātiskie modeļi diskrētā laikā - Hallikmaa, Katrin (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbā aprakstīti Inflācijas un Bezdarba modeļi, kuri aprakstāmi ar otrās kārtas diferenču vienādojumiem. No Latvijas inflācijas un bezdarba datiem pa mēnešiem un gadiem, izmantojot mazāko kvadrātu metodi, iegūti modeļu diferenču vienādojumi, tie atrisināti un sniegta neliela analīze. Skaitliskie aprēķini veikti MS Excel.

Diploma work theme is “Inflation and unemployment mathematical models in discrete time”. These Inflation and Unemployment models are described with second order difference equations. There were found difference equations using least squares method which was solved and given small analysis from obtained monthly and yearly data of Latvian inflation and unemployment. Calculating was made using MS Excel.
Mathematical models of inflation and unemployment in discrete time
Keywords: Matemātika