Dienaskārtības Latvijas TV ziņās: TV3 un TV5 vakara ziņu raidījumu analīze - Eigmina, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba „Dienaskārtības Latvijas TV ziņās: TV3 un TV5 vakara ziņu raidījumu analīze” mērķis ir analizēt TV3 un TV5 vakara ziņu raidījumu dienaskārtības atbilstoši J.W.Dīringa (Dearing, J.W.) un R.M. Evereta (Everett, R. M.) dienaskārtības modelim, izmantojot kvantitatīvās kontentanalīzes, aptaujas un strukturētas intervijas pētniecības metodes.TV ziņu satura veidotāji atlasa notikumus balstoties uz citu mediju un ziņu dienestu darbinieku subjektīvo viedokli par to, kurš notikums ir svarīgs, līdz ar to veidojas problēma, ka katrs TV ziņu dienests konstruē atšķirīgu realitāti. Analīzes rezultāti liecina, ka TV3 un TV5 vakara ziņu raidījumu dienaskārtībā četras biežāk apskatītas tēmas ir politika, ekonomika, kriminālziņas un notikumi ārzemēs, rezultātā TV ziņu raidījumu dienaskārtības ir līdzīgāka viena otram nekā sabiedrības dienaskārtībai. Darbs strukturēts četrās daļās - teorētiskā, empīriskā, metodoloģiskā un analītiskā daļa. Atslēgvārdi: dienaskārtība, TV3 vakara ziņas, TV5 vakara ziņas, temati.

Bachelor thesis “Agendas in Latvia TV news: TV3 and TV5 evening news broadcast analysis.” The main goal for the evening news program in TV3 and TV5 is to analyze news events according to J.W. Dearing and E.M.Rogers agenda-setting models, which use quantitative content analyses, surveys, and investigative interviews. TV news editors select news events based on other media outlets, news agencies, and their own subjective opinions, which raises an issue about the fact that every TV news program disgns its own unique reality. The results of the research analysis prove that TV3 and TV5 nightly news agenda-settings consist of four commonly visited topics are: political, economy, crime, and foreign policy.This research is structured into four parts – theoretical, empirical, methodological and analytical. Keywords: agenda-setting in news, TV3 nightly news, TV5 nightly news, topics.
Agendas in Latvia TV news: TV3 and TV5 evening news broadcast analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne