Pirmsskolas vecuma bērnu radošuma attīstība vizuālās mākslas nodarbībās - Griščenko, Veronika (Latvijas Universitāte, 2009)
Dotā diplomdarba tēma – „Pirmsskolas vecuma bērnu radošuma attīstība vizuālās mākslas nodarbībās”. Darba mērķis - izpētīt radošuma attīstības iespējas vizuālās mākslas nodarbībās. Hipotēze – Bērna radošums vizuālās mākslas nodarbībās attīstās, ja tiek radīti apstākļi. Pētījuma objekts - pedagoģiskais process pirmskolā. Pētījuma priekšmets - radošums vizuālās mākslas nodarbībās. Atslēgas vārdi – radošums, iztēle, vizuālās mākslas nodarbības. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Darba apjoms – 50 lpp. Darbam ir 30 pielikumi.

The name of the work is Development of creative capabilities for the children of preschool age on the lessons of art. The aim of the given work is to explore possibilities of development of creative capabilities for the children of preschool age on the lessons of art. Keywords - creative capabilities, imagination, the lessons of art. The work contains 50 pages.
Development of the preschool children`s creativity at visual art classes
Keywords: Pedagoģija