Civiltiesiskā apdrošināšana un tās attīstība Latvijā - Pastore, Liene (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma ir „Civiltiesiskā apdrošināšana un tās attīstība Larvijā”. Bakalaura darbs sastāv no 68 lapām, tajā ietilpst 4 tabulas un 12 attēls. Darbā ir izmantoti 29 literatūras avoti - speciālā ekonomiskā literatūra latviešu un krievu valodās, periodiskie izdevumi, statistiskie materiāli un interneta resursi. Darba mērķis ir analizēt atbildības apdrošināšanas tirgu Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no trijām nodaļām. Pirmajā nodaļā, kas balstīta uz apdrošināšnas literatūru tiek parādīta apdrošināšanas definīcija, ieskats apdrošināšanas vēsturē. Tiek dots kopējais prieštats par atbildības apdrošināšanu. Otrajā darba nodaļā tiek apskatīti biežāk izplatītākie civiltiesiskās atbildības apdrošināšans veidi Latvijā. Trešajā nodaļā tiek analizēta civiltiesiskās atbildības apdrošināšana situācija apdrošināšanas tirgū 2006. gadā.

Abstrat The theme of bachelor paper is “Civil insurance and its development in Latvia”. Bachelor paper comprises 68 pages, 4 tables and 12 illustrations. In bachelor paper is used materials from 29 Latvian and Russian sources – statistic material, publications and internet resources. The goal of bachelor paper is to analyze Insurance of civil liability market in Latvia. Bachelor paper comprises 3 parts: In first part which is based on Insurance literature is defined what is Insurance, its history and a closer look of Insurance of civil liability. In second part author gives the most popular kinds of Insurance of civil liability in Latvia and explores laws, normative acts that regulates kinds of insurance. In third part author analyzes Insurance of civil liability market in year 2006
Civil insurance and its development in Latvia
Keywords: Ekonomika