Projekts: Mobilā automazgāšanas pakalpojumu sniegšanas uzņēmuma dibināšana - Braķis, Rihards (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba ietvaros tika izstrādāts investīciju projekts jauna uzņēmuma dibināšanai, kas nodarbosies ar mobilo automazgāšanas pakalpojuma sniegšanu. Darba autors izvirzīja mērķi nodibināt mobilo automazgāšanas pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu ar budžetu 11 tūkstošu eiro apmērā, kas atmaksāsies mazāk nekā 3 gadu laikā un nodrošinās vismaz 20 procentu kapitāla atdevi. Darbs ir sadalīts 7 nodaļās, kurās ir aplūkoti būtiskākie projekta realizācijas aspekti. Aplūkojot biznesa idejas aktualitāti, darba autors kā vienu no būtiskākajiem aspektiem min jaunu biznesa modeļu attīstību dalīšanās ekonomikas ietvaros. Mobilais automazgāšanas pakalpojums piedāvā alternatīvu tradicionālajam automazgāšanas pakalpojumam, nodrošinot laika ietaupījumu un komfortu potenciālajiem klientiem. Izvērtējot nozares attīstības tendences un būtiskākos pakalpojumu noieta tirgus tika secināts, ka uzņēmējdarbības un ekonomiskā vide ir atbilstoša projekta realizācijai. Darba gaitā tika izstrādāts uzņēmuma finanšu darbības plāns un veikts finanšu darbības novērtējums. Atbilstoši novērtējumam, tika prognozēts, ka ir iespējams dibināt uzņēmumu, sasniedzot sākotnēji izvirzītos mērķus.

Within the framework of Master thesis, an investment project for establishment of a mobile car wash service provider was developed. The author defines the goal of the project to establish a mobile car wash service business with a budget of 11 thousand euro that has a payback period of less than 3 years and that ensures a capital return of at least 20 per cent. The paper consists of 7 parts that describe the main aspects of project implementation. Considering the topicality of the business idea the author mentions the development of new business models within the sharing economy as one of the most important aspects. The mobile car wash service offers an alternative to the traditional car wash service, providing time savings and comfort to potential customers Evaluating the development trends of the industry and the most important markets for services, it concluded that the business and economic environment is appropriate for the implementation of the project. During the course of the project development, the company's financial plan was developed, and the evaluation of the financial results was performed. According to the assessment, author predicts that it would be possible to set up the company in a way to achieve the initially set objectives.
Project: Establishment of On-demand Car Wash Service Provider
Keywords: Finanses un kredīts; Investīciju projekts; mobilie pakalpojumi; automazgāšana; pēc pieprasījuma; car wash