Personāla motivēšanas analīze publiskā un privātā sektorā - Mauliņš, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2007)
Personāla motivēšanas analīze publiskā un privātā sektorā Darba autors: Ģirts Mauliņš, darba vadītājs: Dr.oec., asoc.profesors Vladimirs Dubra. Darbs satur 76 lappuses, 13 attēlus, 14 tabulas, 2 formulas, 39 bibliogrāfiskos nosaukumus un 1 pielikumu. Maģistra darba mērķis ir, aprakstot motivēšanas veidus un nozīmīgākās motivēšanas teorijas, analizējot Latvijas Repulikas normatīvos aktus, veicot praktisku pētījumu publiskā un privātā sektorā Latvijā, noskaidrot motivēšanas metodes un veidus, kas visbiežāk tiek pielietoti publiskā un privātā sektorā un visnozīmīgāk ietekmē darbiniekus. Pētījuma metodes: maģistra darba teorētiskā daļa balstās uz literatūras, publikāciju, citu publisko avotu un normatīvo aktu analīzi. Praktiskajā daļā izmantota privātā un publiskā sektora uzņēmumu un iestāžu darba samaksas nolikumu un citu dokumentu analīze, novērošana, aptaujas, anketēšana, datu apstrāde un interpretācija.

Analyses of Motivation of Personnel in Public and Private Sector Author: Ģirts Mauliņš, scientific advisor: Dr Oec, Assoc. Professor Vladimirs Dubra. Theses consist of 76 pages, 13 pictures, 14 tables, 2 formulas, 40 bibliographic names and 1 annex. The task of these theses, by describing ways of motivation and most significant theories of motivation, by analizing rules and regulations of Republic of Latvia and by carrying out practical research in public and private sector in Latvia, is to find out methodes and ways of motivation that are most common in public and private sector and which influence employees most significantly. Methods of research: the theoretical part of these theses are based on analyses of literature, publications and other public sources and rules. The practical part researches the payment regulations of public agencies and private enterprises as well as analyses of other documents, observations, surveys, enquieries, data processing and interpretation.
The analysis of personnel motivation in privite and publice sector
Keywords: Vadībzinātne