Uztvertā sociālā atbalsta saistība ar sevis pieņemšanu jauniešiem ar neheteroseksuālu orientāciju - Trubača, Elīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai pastāv saistības starp uztverto sociālo atbalstu un beznosacījuma sevis pieņemšanu jauniešiem ar neheteroseksuālu orientāciju. Pētījumā piedalījās 52 jaunieši vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Datu iegūšanai tika izmantotas divas aptaujas: Beznosacījuma sevis pieņemšanas aptauja (Unconditional Self-Acceptance Questionnaire) un Daudzdimensionālā uztvertā sociālā atbalsta skala (Multidimensional Scale of Perceived Social Support). Korelācijas analīzes rezultāti uzrādīja statistiski nozīmīgas pozitīvas saistības starp uztverto sociālo atbalstu un beznosacījuma sevis pieņemšanu, kas liecina, ka, pieaugot vienam mainīgajam, pieaug arī otrs, kas sakrīt ar citu pētījumu rezultātiem.

The aim of the study was to determine whether there are correlations between perceived social support and unconditional self-acceptance in young people with a non-heterosexual orientation. The study involved 52 young individuals aged between 18 and 25 years. Data were collected using two questionnaires: the Unconditional Self-Acceptance Questionnaire and the Multidimensional Scale of Perceived Social Support. The results of the correlation analysis revealed statistically significant positive correlations between perceived social support and unconditional self-acceptance, indicating that as one variable increases, the other also tends to increase, which is consistent with findings from other studies.
The Connection of Perceived Social Support and Self Acceptance in Youth with Non-Heterosexual Orientation
Keywords: Psiholoģija; Beznosacījuma sevis pieņemšana; Uztvertais sociālais atbalsts; Neheteroseksuāla orientācija; Jaunieši; LGBQ+ kopiena