Pregabalīna kvantitatīvā satura noteikšanas metodes un validācija ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju - Strazdiņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Pregabalīna kvantitatīvā satura noteikšanas metodes izstrāde un validācija ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Strazdiņa M., zinātniskais vadītājs Dr.ķīm., prof. Vīksna A., Kuprevičs K. Maģistra darbs, 63 lapaspuses, 20 attēli, 29 tabulas, 31 literatūras avots. Latviešu valodā. Darbā ir veikta pregabalīna kvantitatīvā satura noteikšanas metodes izstrāde ar AEŠH. Izstrādes laikā bija jāpiemeklē optimālākie apstākļi un kolonnas, lai varētu izveidot jaunu metodi. Tika pārbaudītas dažādas kolonnas vienāda tipa, bet dažādu marku un modifikāciju, lai piemeklētu vispiemērotāko un noteiktu pregabalīna saturu substancē. Tika piemeklēta kustīgā fāze, lai iegūtu labi atkārtojamus rezultātus un labāku smaiļu formu. Pregabalīna substances kvantitatīvā satura noteikšanas AEŠH metode tika validēta. AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA (AEŠH), PREGABALĪNS, AEŠH KOLONNAS, KUSTĪGĀ FĀZE, METODES IZSTRĀDE, VALIDĀCIJA

Method development and validation for pregabalin assay determination with high performance liquid chromatography. Strazdiņa M., supervisor Dr.chem., prof. Vīksna A., Kuprevičs K. Master work, 63 pages, 20 figures, 29 tables, 31 literature references. In Latvian. This study describes development of pregabalin assay determination method by HPLC. During method development specific conditions and columns was researched. Multiple HPLC columns of equivalent type, but different brands and modifications, were tested to find most suitable for determination of pregabalin substance assay. Mobile phase was variated to get repeatable results with good principal peak symmetry. HPLC method for determination of assay of pregabalin substance was validated. HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC), PREGABALIN, HPLC COLUMNS, MOBILE PHASE, METHOD DEVELOPMENT, VALIDATION
Method development and validation for pregabalin assay with high performance liquid chromatography
Keywords: Ķīmija